Sorte Muld 2021

Fire dage i juli 2021 deltog 6 medlemmer i et sandt Sorte Muld eventyr med Bornholms museum.  Vi fik en fantastisk modtagelse og guidning på Sorte Muld af chefarkæologen på Bornholms museum. Det var en helt fantastisk oplevelse at få lov til at være en del af. Vi gravede, kørte jord, æltede jord klar til soldning, soldede jord, og det var super hyggeligt at indgå i den store arkæologiske udgravning med folk fra Danmark, Sverige, Polen og Grækenland. 

Der var masser af fund alle 4 dage vi var på pladsen. Guldgubber, perler, sølv på bronce, guldklip, broncestykker, broncesøm samt et halvt firkantet ravsmykke.

Der er i alt fundet ca. 3.000 guldgubber på Sorte Muld. I år 200 guldgubber og nogle alle de 4 dage vi var på Sorte Muld. Det største antal på et bestemt sted i Skandinavien.

TV2 Bornholm var tilstede og filmede udgravningen og fund, og lavede et langt interview med Margrethe Watt, forfatter og tidligere chefarkæolog på Bornholms museum. 2 medlemmer af HGAF blev også interviewet af museet til brug for formidling på Sorte Muld. 

Det var de helt rigtige 4 spændende dage vi hjalp til på udgravningen, og stort tak til Bornholms museum.